Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Обикновена гъбена чорба

Обикновена гъбена чорба

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Обикновена гъбена чорба
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
20/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Постна чорбица с пресни гъби и свежи подправки - ще ви се услади, че и за още ще питате"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • домати - 4 - 5 с.л. смлени
  • мащерка
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на ситно. Чушката се измива, почиства от семките и също се нарязва на ситно. Същата процедура е и при моркова.

Подготвените зеленчуци се поставят в тенджера с вода. Чорбата се слага на котлона да се вари. Добавят се 2-3 супени лъжици олио и сол на вкус.

Докато заври водата се почистват гъбите и се нарязват на средно големи парчета. Хубаво е да се използват няколко вида гъби. Така чорбата става по-ароматна. Аз използвах обикновена печурка, кафява печурка и кладница.

След като леко помекнат зеленчуците се прибавят гъбите. Като се посварят се прибавя измития ориз. След като и той е почти готов се прибавят смлените домати.

В зимния сезон, при липса на пресни се използват домати от консерва. Малко преди готовност чорбата се подправя с мащерка и накрая с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: