Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода и се обелват. Сваряват се и яйцата, като трябва да са твърдо сварени.
Сварените картофи се намачкват или настъргват и се омесват с майонезата, солта и черния пипер.
Сиренето се натрошава, яйцата се настъргват и се смесват с крема сиренето.
Започва с един ред от сместа с картофите, след това се слага от сместа с натрошеното сирене, крема сирене и яйца.
Отново се слага от сместа с картофите и тази със сиренето и яйцата и се завършва с настърган кашкавал.
За декорация на солената торта може да се използват всякакви зелени подправки, чери доматчета, моркови и др.
Оставя се в хладилник икономична солена торта с картофи за около 3-4 часа да стегне.
Вижте още идеи за солени торти с картофи, както и сборник с най-вкусните солени палачинкови торти.
Коментари