Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Икономична солена торта с картофи

Икономична солена торта с картофи

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Новак
1710639
Икономична солена торта с картофи
Снимка: Teodora Krumova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Перфектна солена торта с картофи - изчистена, класическа, винаги вкусна. И върви с домашна ракия."

Необходими Продукти

  • картофи - 1200 кг
  • крема сирене - 250 г
  • майонеза - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 300 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода и се обелват. Сваряват се и яйцата, като трябва да са твърдо сварени.

Сварените картофи се намачкват или настъргват и се омесват с майонезата, солта и черния пипер.

Сиренето се натрошава, яйцата се настъргват и се смесват с крема сиренето.

Започва с един ред от сместа с картофите, след това се слага от сместа с натрошеното сирене, крема сирене и яйца.

Отново се слага от сместа с картофите и тази със сиренето и яйцата и се завършва с настърган кашкавал.

За декорация на солената торта може да се използват всякакви зелени подправки, чери доматчета, моркови и др.

Оставя се в хладилник икономична солена торта с картофи за около 3-4 часа да стегне.

Вижте още идеи за солени торти с картофи, както и сборник с най-вкусните солени палачинкови торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Само дето не е икономична
17.02.2025 17:04