Еклери за кръщене

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Новак
2619956
Еклери за кръщене
Снимка: Teodora Krumova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20
"Еклери за кръщене - да, защото този сладкиш е идеален за това сладко събитие."

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • За крема
  • нишесте ванилия - 60 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 10 с.л.
  • масло - 50 г
  • есенция ванилия
  • За декорация
  • шоколадова глазура
  • шоколадови топчета
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка смесете олиото, водата и солта. След като се заври, постепенно добавяйте брашното, докато сместа започне да се отлепя от стените.

Оставете да се охлади и след това добавяйте яйцата едно по едно, като междувременно разбърквате при всяко добавяне.

Оформете еклерите със сладкарски пош или лъжичка, намокрена с вода. Поставете върху хартия за печене и печете във фурна на 200 °C за около 30 минути.

Не отваряте фурната по време на печене. След като се изпекат, открехнете съвсем леко и ги оставете да изстиват вътре.

Пригответе крема за еклери, като в загрятото мляко добавите захарта, нишестето и ванилията.

Бъркайте непрекъснато до сгъстяване. Оставете крема да се охлади и да стегне. Може да го замените и със сметанов крем.

С малка дупчица в еклерите или малък прорез напълнете с крема. Декорирайте еклерите по желание с шоколадова глазура, топчета или пудра захар, за да имат завършен вид вашите еклери за кръщене

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: