Съботни гофрети

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Новак
2618756
Съботни гофрети
Снимка: Teodora Krumova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Поднасяте съботни гофрети с домашно смокиново сладко или друго по избор."

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • пудра захар - 100 г
  • бакпулвер - 5 г
  • ванилия
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата със захарта и солта.

Добавяте прясното мляко, а след това и брашното, смесено с ванилията и бакпулвера. Към сместа прибавяте и пудрата захар.

Нагрявате гофретника и намазвате с масло от двете страни.

Изсипвате един черпак и печете до готовност гофретките.

Поднасяте съботни гофрети с домашно смокиново сладко или друго по избор.

Вижте още как да не залепват гофретите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: