Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Моята лесковачка мучкалица

Моята лесковачка мучкалица

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14327598264
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Моята лесковачка мучкалица
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
26/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Перфектна идея как да използвате останалото месо от скарата"

Необходими Продукти

  • месо - 500 г от скарата (свински врат, шишчета, пушена вешалица, бекон)
  • лук - 3 по - големи глави
  • чушки - 4 - 5 бр., пресен, печен или замразен
  • домати - 3 - 4 бр., пресни или обелени
  • телешки бульон - 2 бр.
  • лют червен пипер - натрошен
  • свинска мас - домашна (или олио за пържене)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, чушките на кубчета. Нарежете доматите и месото на по-малки парчета.

Запържете лука в загрятата мазнина, докато стане златист. Добавете малко вода, оставете да къкри, докато почти се разтопи.

Преместете лука настрана, добавете червения пипер, запържете няколко минути, след това смесете нарязаните домати със сока и кубчето свинско месо.

Когато почти цялата течност се изпари, добавете месото към, налейте вода и оставете да къкри, докато зеленчуците и месото се смесят напълно.

Регулирайте вкуса и когато излишната течност се изпари, свалете от котлона и оставете Лесковската мучкалица да изстине за няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: