Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сръбска Мучкалица

Сръбска Мучкалица

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2373k8311
Сръбска Мучкалица4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Поднесете Мучкалицата в глинен съд, поръсена с магданоз и прясно изпечена питка."

Необходими Продукти

  • пресен суджук - 2 парчета / подкови /
  • лук - 2 големи глави стар
  • гъби - 2 големи
  • червени чушки - 1
  • зелени чушки - 1
  • печени червени чушки - 5 бр.
  • консерва домати - 200 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • бульон - 100 мл
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 4 с.л. за пържене
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, изпечете суджука на скара. Нарежете на едри парчете и оставете в глинена тавичка под капак.

Нарежете лука на полумесеци, гъбите на шайби, пресните и печените чушки на парчета.

Загрейте олиото в тиган и започнете задушаването на зеленчуците. Първо - лука до прозрачност, добавете гъбите и чесъна, после пресните чушки и в края печените чушки.

Като останат на мазнина, добавете червения пипер и доматите. Разредете с малко бульон.

Овкусете със солта и пипера. Добавете парчетата суджук към зеленчуците. Оставете ястието да къкри на слаб огън за около 30 мин, като разбърквате от време на време.

Поднесете сръбска Мучкалица в глинен съд, поръсена с магданоз и прясно изпечена питка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: