Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Перфектните яйца по панагюрски

Перфектните яйца по панагюрски

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Новак
2924172
Перфектните яйца по панагюрски
Снимка: Teodora Krumova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Перфектните яйца по панагюрски се правят ето така. Вкусотия."

Необходими Продукти

  • сирене - 300 г
  • яйца - 8 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • чесън - 7 скилидки
  • оцет - 150 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • краве масло - 75 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошавате сиренето. Разбивате млякото с чесъна и солта и го изсипвате върху сиренето.

Слагате в тенджера да заври вода и към нея оцет и сол. След като заври, завихрете водата и пускате яйцата в нея, но близо до водата.

Оставяте във водата около 6-7, ако искате да са по-твърди поширани яйца, ако ги предпочитате по-рохки - и 3-4 са достатъчни. Поставяте ти върху млякото.

Разтопявате маслото и в него слагате червения пипер за 1 минута на котлона. Поливате яйцата по Панагюрски и сервирате.

Прочетете и малко любопитни факти за тази традиционна класика - яйцата по панагюрски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: