Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Баски (прегорял) чийзкейк Сан Себастиан

Баски (прегорял) чийзкейк Сан Себастиан

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
3535490
Баски (прегорял) чийзкейк Сан Себастиан
Снимка: Denis Biserov
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Уникално сладко изкушение - баски прегорял чийзкейк Сан Себастиан - много вкусен и елегантен."

Необходими Продукти

  • крема сирене - 1 кг
  • яйца - 6 бр.
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • сол - 5 г
  • захар - 220 г
  • брашно - 60 г
  • ванилия - 1 ампула
  • малини - 20 г
  • боровинки - 20 г
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Най-важното за този чийзкейк е всички продукти да бъдат на стайна температура!

Започваме, като разбиваме крема сиренето с миксера за около 2 мин, след това добавяме солта, захарта и ванилията, разбъркваме отново за 2 мин.

Следващата стъпка е добавянето на яйцата едно по едно, като след всяко разбъркваме за по 1 мин. Сега добавяме сметаната, разбъркваме отново добре и накрая добавяме и брашното, като го пресяваме преди това, отново разбъркваме добре и сместа вече е готова.

Взимаме кръгла форма с падащи стени, с около 22 см в диаметър. И изсипваме сместа в ринга, като я прецеждаме през цедка. Загряваме фурната на 220 °C без вентилатор и печем за 30 мин.

Изваждаме и оставяме да се охлади за 2-3 часа, след това декорираме печения чийзкейк с боровинките и малинките.

Да ви е сладко :)

Ако искате изгледайте видео рецептата за баски (прегорял) чийзкейк Сан Себастиан, там показвам, как го правя стъпка по стъпка.

Вижте още колко трябва да печете чийзкейка и разберете как се прави чийзкейк с маскарпоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: