Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Скумрия върху канапе от праз и картофи

Скумрия върху канапе от праз и картофи

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1512k199
Скумрия върху канапе от праз и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вкусна скумрия запечена на фурна върху канапе от богата гарнитура - ястие, което препоръчваме!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 броя
  • картофи - 500 г
  • праз - 1 стрък
  • лимон - 1 брой
  • зехтин - 5 супени лъжици
  • копър - 3 стръка
  • магданоз - 3 стръка
  • сол, черен и червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се пекат върху домакинска хартия за 30 минути, предварително посолени и подправени с лимон.

Картофите се сваряват с кората. Обелват се и се нарязват на кубчета.

Празът се реже на едро и се запържва в зехтин до готовност.

Към него се прибавят нарязаните варени картофи, подправя се със сол, черен и червен пипер.

Прави се канапе от картофи и праз.

Върху него се поставя парче скумрия и се залива със сок от лимон.

Поръсва се с нарязан магданоз и копър.

Вижте също как се прави най-вкусната скумрия с доматен сос и разберете защо скумрията е полезна за здравето ни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: