Начин на приготвяне
За блата разбийте яйцата хубаво с миксера и добавете към тях захарта.
След това добавете олиото. Накрая пресейте и добавете брашното, бакпулвера и ванилийите.
Разбъркайте с шпатула добре до получаване на гладка смес, като разбърквате само в една посока. Изсипете получената смес в намазнена кръгла тавичка и изпечете блата в загрята на 180 °C фурна за 40 минути.
След като е готов блатът, го извадете и изчакайте да изстине, след което го нарежете на 3 части.
Пригответе крема, като загреете млякото, после прибавите към него захарта и ваниловата захар и разбърквайте.
В купа разбийте яйцата заедно с брашното и малко от млякото, докато стане с консистенция на боза.
Добавете получената смес към млякото и разбърквайте, докато не заври и не се сгъсти. После махнете от огъня и прибавете кравето масло. Разбъркайте добре.
За сиропа за вкусната плодова торта загрейте водата и добавете захарта, разбъркайте, докато не се разтвори.
В поднос сложете първата част от блата и го залейте с няколко лъжици сироп, след това сложете от крема за тортата. След това измийте добре плодовете и нарежете на парчета.
Сложете парченца ягоди и малини върху крема. След което върху тях сложете втория блат. Следва отново сироп, крем и плодове.
Накрая сиропирайте третия блат, нанесете равномерно останалия крем.
Декорирайте, като наредите ягоди и малини върху и по стените на ягодовата торта.
Вижте още как да замразите ягоди, за да имате за повече ягодови сладкиши.