Начин на приготвяне
В купа разбийте първо белтъците, след което прибавете жълтъка, кафявата захар и ваниловата захар.
Разбъркайте добре, докато не се разтвори захарта. След това добавете млякото и разтопеното масло, а накрая пресейте и добавете брашното с бакпулвера. Разбъркайте добре до хомогенна смес.
Измийте добре малините и ги подсушете.
Пригответе тава, като я застелете с хартия за печене.
Наредете малините в нея, а после ги залейте със сместа.
Изсипете клафутито във фурна на 180 °C за около 40-45 минути.
По желание може да поръсите с пудра захар преди поднасяне на малиновия сладкиш.
Добър апетит с това малиново клафути и се радвайте на слънцето!
Вижте още идеи за за сладкиши от френската кухня, както и научете как се замразяват малини.