Начин на приготвяне
Започваме с зеленчуците, нарязваме домата на кубчета, лука - на ситно и накъсваме марулята.
Сега загряваме един тигана и в него, запържваме лука за 2 мин, след това добавяме каймата, и я запържваме и надробяваме, но не на много ситни късове.
Когато се запържи каймата, добавяме подправките: кимиона, червения пипер, чесъна на прах и ригана.
Готвим още 2 мин и добавяме боба, като след това готвим още 2 мин заедно и плънката за буритос ни е готова.
Сега запичаме на сух или намазнен тиган плоските питки, за по 1-2 мин и започваме сглобяването.
Слагахме в центъра на питката от плънката, върху нея слагаме чедър, сос и накрая, маруля и домати.
Загъваме добре, като прегъваме от ляво и дясно и приплъзваме напред, след това режем буритото през средата.
Да ви е сладко!
Изгледайте видео рецептата ми за бурито с кайма и чедър и оставете един лайк :) Благодаря!
Вижте още съвети как се правят перфектни буритос.