Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Бурито»Бурито с кайма и чедър

Бурито с кайма и чедър

Denis BiserovDenis Biserov
Чирак
3636692
Бурито с кайма и чедър
Снимка: Denis Biserov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Бурито с кайма и чедър - вариантът на Денис е дори по-добър от оригиналната рецепта"

Необходими Продукти

  • плоски питки - 3 бр. ХЛ
  • домати - 250 г
  • маруля - 100 г
  • лук - 1/2 глава
  • кайма - 350 г
  • чедър - 100 г
  • боб - 150 г
  • кимион - 5 г
  • чесън на прах - 3 г
  • риган - 3 г
  • червен пипер - 5 г
  • сладко чили - 50 г
  • сол
  • черен пипер - 5 г
  • зехтин
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Започваме с зеленчуците, нарязваме домата на кубчета, лука - на ситно и накъсваме марулята.

Сега загряваме един тигана и в него, запържваме лука за 2 мин, след това добавяме каймата, и я запържваме и надробяваме, но не на много ситни късове.

Когато се запържи каймата, добавяме подправките: кимиона, червения пипер, чесъна на прах и ригана.

Готвим още 2 мин и добавяме боба, като след това готвим още 2 мин заедно и плънката за буритос ни е готова.

Сега запичаме на сух или намазнен тиган плоските питки, за по 1-2 мин и започваме сглобяването.

Слагахме в центъра на питката от плънката, върху нея слагаме чедър, сос и накрая, маруля и домати.

Загъваме добре, като прегъваме от ляво и дясно и приплъзваме напред, след това режем буритото през средата.

Да ви е сладко!

Изгледайте видео рецептата ми за бурито с кайма и чедър и оставете един лайк :) Благодаря!

Вижте още съвети как се правят перфектни буритос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: