Начин на приготвяне
Сварете крема за тортата, като за целта сложете 1 литър от млякото в тенджера на котлона. Включете на средна степен котлона. Добавете захарта към млякото и разбъркайте добре.
След това в купа изсипете един черпак от млякото и в него разтворете съдържанието на пакетчетата пудинг.
После изсипете сместа в млякото и с непрекъснато разбъркване разбъркайте, докато не се свари не започне да се сгъстява кремът. Когато е готов, го махнете от котлона, добавете кравето масло и разбъркайте.
Измийте добре ягодите, след това заедно с банана ги нарежете на парчета. Пригответе си форма за торта с падащо дъно.
В купа излейте останалото мляко, потопете бисквитите в него и ги наредете на дъното на тавата.
След това ги залейте с крем. После наредете парчета ягоди и банани върху бисквитената тортичка.
След това отново бисквити, потопени в мляко, пак крем, плодове и така още два реда.
Най-отгоре наредете последните парчета плодове и натрошете останалите бисквити.
Приберете готовата пролетна торта в хладилника за поне 2 часа, след това махнете стените на тавата и поднесете бисквитена ягодова торта.
Вижте още за какво са полезни ягодките.