Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Фрикасе»Чушки с бял сос по русенски на Звездев

Чушки с бял сос по русенски на Звездев

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Чушки с бял сос по русенски на Звездев
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Чушки с бял сос по русенски на Звездев - една вкусна, лесна и икономична гозба, която всеки може да приготви. Сервирайте с мек хляб и се насладете на всяка хапка."

Необходими Продукти

  • печени чушки - 1 буркан от 680 г червени
  • прясно мляко - 1 л
  • чесън - 1 гл.
  • олио - 8 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата Чушки с бял сос по русенски на Звездев най-напред отцедете чушките от течността и нарежете на ивици.

Налейте олиото в тенджера и загрейте леко, прибавете чушките и запържете за около 3-4 минути, като разбърквате.

Извадете червените печени чушки от олиото с решетъчна лъжица и поръсете брашното в мазнината, запържете до златисто.

Залейте златистото брашно със студено прясно мляко при непрекъснато бъркане до получаване на гъста смес.

Посолете гозбата, добавете чушките и ситно нарязаните скилидки чесън, варете за около 1 минута и свалете ястието от котлона, сервирайте!

Не пропускайте да изпробвате и нашите вкусни предложения за чушки в сос, както и чушки с кайма по Звездев.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: