Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Охлювчета»Бутер охлювчета с шунка и моцарела

Бутер охлювчета с шунка и моцарела

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2882k5884
Бутер охлювчета с шунка и моцарела
Снимка: Вероника Михайлова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Бутер охлювчета с шунка и моцарела, които могат да са навсякъде с вас."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • шунка - 300 г на слайсове
  • моцарела - 180 г настъргана
  • кашкавал - 50 г настърган за поръсване
  • риган - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете бутертестото върху силиконова подложка на кухненския плот или маса.

След това наредете шунката навсякъде от край докрай по цялото тесто. Върху шунката поръсете с настърганата моцарела и поръсете със сол, риган и чубрица. По желание може да овкусите и с други подправки.

След това с помощта на силиконовата подложка завийте бутертестото заедно с пълнежа на стегнато руло. Приберете рулото в хладилника за половин час. През това време включете фурната да загрява на 180 °C.

Пригответе си широка тава и я застелете с хартия за печене. Извадете бутер рулото и го нарежете на колелца с дебелина не повече от 1 см. Наредете колелцата в тавата на разстояние едно от друго.

Сложете в загрятатс фурна за 15 мин, след което поръсете с настъргания кашкавал и върнете за още 10 мин.

Вашите бутер охлювчета с шунка и моцарела са готови. Бон апети!

Вижте още как се правят бутерки кроасани, както някой важни съвети за бутерки от готово тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: