Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Парфе»Портокалово парфе в чаши

Портокалово парфе в чаши

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2882k5894
Портокалово парфе в чаши
Снимка: Вероника Михайлова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Портокалово парфе с нежна и кремообразна текстура."

Необходими Продукти

  • маслени бисквити - 1 пакет
  • краве масло - 120 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • ванилова есенция - 5 мл
  • брашно - 5 с.л
  • яйца - 3 бр
  • вода топла - 200 мл
  • кафява захар - 180 г
  • портокалов сок - 500 мл ~ от 7 бр.
  • портокали - 1 бр. за украса
  • желатин - 10 г
  • мед - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1/2 бр. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер сложете бисквитите. Натрошете ги на ситно. Разтопете 60 г краве масло и го прибавете. Отново разбийте добре до получаване на трохи.

Пригответе си шест чаши, в които ще направите портокаловото парфе. На дъното на чашите разпределете бисквитите и ги притиснете.

Вземете тенджера, изсипете млякото и я сложете на котлона на средна степен да загрява. Прибавете кафявата захар и разбъркайте.

В купа разбийте яйцата, брашното и водата, докато стане на каша. След това изсипете тази каша в млякото, прибавете ваниловата есенция и разбърквайте продължително, докато се сгъсти.

Когато се сгъсти, махнете от котлона, добавете останалите 60 г краве масло и разбъркайте. Разпределете сместа за парфето в чашите върху бисквитите и ги оставете да се охлаждат.

Докато изстиват, изстискайте портокалите и лимона. Количеството сок трябва да е 500 мл, което в моя случай събрах от 7 на брой едри плодове. Добавете меда и разбъркайте.

Разтворете в купа желатина с 5 лъжици студена вода и го оставете да набъбне за 10 мин. След това го разтопете на водна баня и го прибавете към портокаловия сок.

Разбъркайте хубаво и разпределете в чашите. Оставете в хладилника за 2 часа. Преди поднасяне нарежете резени пресни портокали и добавете по един във всяка чаша портокалово парфе.

Насладете се!

Вижте още от кулинарните тайни на парфето и разберете как да си направите портокалова панакота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: