Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Лучена яхния със свинско и домати

Лучена яхния със свинско и домати

редакция:
Лучена яхния със свинско и домати
Снимка: Албена Асенова-Писева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусна яхния със свинско и много лук - поднесете с топъл хляб и ще отопите цялата чиния."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 8 глави
  • домати - 1 ч.ч. смлени (от консерва)
  • олио - 6 с.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете свинското месо на средни по големи кубчета.

Загрейте олиото в тенджера и запържете свинското. От време на време разбърквайте.

Когато месото е полуготово, добавете предварително нарязания на полумесеци лук.

Пържете до омекване на лука. Овкусете с червения пипер, разбъркайте и добавете доматите от консерва.

След няколко минутки задушаване сипете чаша и половина топла вода. Пуснете вътре бахара, дафиновия лист и посолете.

Гответе яхнията 20-тина минути.

Може да я сгъстите с лъжица брашно.

Поръсете яхнията с наситнен магданоз и сервирайте с много хляб за топене.

Лучената яхния със свинско и домати е готова.

Вижте как да си приготвите попска яхния или любимия друсан кебап.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много е вкусно опитайте
05.04.2025 21:27