Начин на приготвяне
Първо нарежете свинското месо на средни по големи кубчета.
Загрейте олиото в тенджера и запържете свинското. От време на време разбърквайте.
Когато месото е полуготово, добавете предварително нарязания на полумесеци лук.
Пържете до омекване на лука. Овкусете с червения пипер, разбъркайте и добавете доматите от консерва.
След няколко минутки задушаване сипете чаша и половина топла вода. Пуснете вътре бахара, дафиновия лист и посолете.
Гответе яхнията 20-тина минути.
Може да я сгъстите с лъжица брашно.
Поръсете яхнията с наситнен магданоз и сервирайте с много хляб за топене.
Лучената яхния със свинско и домати е готова.
Вижте как да си приготвите попска яхния или любимия друсан кебап.
Коментари