Начин на приготвяне
В голяма купа смесваме 6 яйца и започваме да разбиваме, като добавяме захарта малко по малко. Разбиваме, докато получим бяла пухкава смес.
Когато са напълно разбити, добавяме пресятото брашно и отново разбъркваме. Смесваме олиото и прясното мляко заедно, добавяме малко и от вече получената яйчен смес, за да темперираме, разбъркваме добре и връщаме отново в купата при вече разбитите яйца и брашно.
Оцветяваме с боята до желания от нас цвят. Печем в подходяща форма с диаметър 20-23 см, за да може да получим 3 хубави блата след изтичането.
Загряване предварително фурната на 170 °C и печем тортените блатове за 40-45 мин без вентилатор!
За крема:
Разбивам добре крема сиренето заедно със 100 г от пудра захарта, а сладкарската сметана разбивам отделно със останалите 100 г пудра захар.
След като вече сме разбили крема сиренето и сметаната, е време да ги смесим заедно в една купа за получаването на невероятно лек и същевременно много вкусен крем за торта!
Поднасяме торта Розова Зарина с декорация по избор!
Вижте още безброй вкусни предложения за сметанови торти, както и за торти със сладкарски крем.