Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Арабско реване с грис

Арабско реване с грис

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Арабско реване с грис2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Можем ли да ви изкушим с едно парче арабско реване с грис? А с две?"

Необходими Продукти

  • грис - 400 грама
  • захар - 250 грама
  • кисело млако - 1 кофичка
  • масло - 1 пакетче
  • ванилия
  • сода - 1 ч.л.
  • захар - 200 - 250 грама
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шупнете содата в киселото мляко. След това го размесете с гриса, захарта и ванилията и разбъркайте добре.

Разтопете маслото в тава и изсипете сместта. Сложете да се пече за около 20 минути на умерена фурна.

Готовото реване се изважда, охлажда се и се залива с горещ захарен сироп.

Страхотна рецепта за реване, което ще ви стане любимо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
520
48
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Здравка
Здравка
Струва ми се, че 20 мин са малко.Вече минаха ,а сладкиша отгоре е бял.....
28.06.2014 09:47
Яна Борисова
Яна Борисова
Още днес ще го направя. Два пъти съм ходила на море в Турция и в ресторанта на хотела винаги имаше такъв десерт - обожавам го. Почти само това ядях през цялото време.
06.08.2013 16:10
1
1
мердие эаид
мердие эаид
какаото е1 или 2 лъжици орехите също1 или 2 чаши,,,,,,,,,,,,,
11.02.2013 23:27
6
3
мердие эаид
мердие эаид
сложете 12 лъжици какао 12 чаши орехи става страхотно эалива се с горещ сироп 550мл вода 350 эахар 1 ванилия истисква се сока на 1 лимон орехите едро смпени
11.02.2013 23:20
5
1
дияна
дияна
Приложената снимка има ли нещо общо с рецептата,защото в нея яйца няма,а на снимката изглежда жълто реването,както когато е направено с яйца.не ми е ясно как ще стои жълто реването на снимката без да има яйца.
04.02.2013 19:36
9
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Така като гледам, трябва да е за сиропа- захарен сироп се прави от захар и вода :)
23.10.2012 23:24
6
кв
кв
Водата за сиропа или за тестото е? Изглежда ми много вкусно.
23.10.2012 22:57
Aneliya
Aneliya
Много сполучлива рецепта,но ако мога да добавя за накрая поръсвам с малко канела,който обича разбира се....
23.10.2012 15:13
2
ТЕДИ
ТЕДИ
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРАВЯ ТАКЪВ СЛАДКИШ,НО РЕЗУЛТАТА Е НАЯВЕ:ПРАЗНА ТАВА:-)БРАВО НА МАЙСТОРА:)
02.09.2012 20:22
1
Ивелина
Ивелина
Много вкусен десерт, вместо с масло може и с маргарин или с олио. Рецептата не съдържа яйца , аз я знам и с добавка на какао.
02.09.2012 10:04
1
Мирослава
Мирослава
като гледам е около 125 г
01.06.2012 16:01
petya
petya
А маслото колко е?
31.05.2012 01:46
ххх
ххх
Пробвайте, наистина е много вкусно.
25.05.2012 13:24
петрова
петрова
и аз се учудих как става без яйца, но го направих по тази рецепта и поради липса на ванилия настъргах лимонова кора-резултата-перфектно!
23.03.2012 19:49
снежана
снежана
Няма ли яйца в тази рецепта?
12.01.2012 12:59