Начин на приготвяне
Хубаво е маслото да е на стайна температура. Но моето беше студено, защото не бях планирала да правя бисквитки. Затова сложих маслото и захарта в блендер и ги разбих.
Иначе може да ги разбиете с миксер. След това се добавят жълтъците, лимоновите корички и ванилията. Отново се разбива.
Содата се гаси в оцета и се прибавя към сместа, като след това се добавя и брашното. Замесва се хубаво и нелепнещо тесто. Ако лепне, добавете още малко брашно.
Тестото се разточва с дебелина около 1 см, като отново се набрашнява. След това изрязвате с формички и нареждате бисквитките в тава, покрита с хартия за печене. Ако нямате форми, изрежете кръгчета с чаша. Може да разточете цялото тесто наведнъж, но аз предпочитам да разточвам с ръце по-малко количество.
Дървените форми се набрашняват леко, вътре се слага сместа, обръщат се и се удрят в плота. Празничните сладки излизат много лесно.
После с шпатула ги прехвърлям в тавата. Оставете повече място между великденските бисквити. Аз не го направих, големите се слепиха и загубиха малко формата си.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 °C за 15 - 20 минути. На по-големите великденски бисквити им трябваше повече време.
Вижте също как да си направите великденски курабии или любимия великденски козунак.