Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Великденски бисквити с форми

Великденски бисквити с форми

редакция:
ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2644k7041
Великденски бисквити с форми
Снимка: Валерия
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Великден в сладък празник.. с всички тези козунаци, козуначета, великденски бисквити."

Необходими Продукти

  • краве масло - 150 г
  • захар - 150 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • лимонова кора - настъргана на 1 лимон или лимонов сок
  • брашно - 300 г и още малко при разточването
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Хубаво е маслото да е на стайна температура. Но моето беше студено, защото не бях планирала да правя бисквитки. Затова сложих маслото и захарта в блендер и ги разбих.

Иначе може да ги разбиете с миксер. След това се добавят жълтъците, лимоновите корички и ванилията. Отново се разбива.

Содата се гаси в оцета и се прибавя към сместа, като след това се добавя и брашното. Замесва се хубаво и нелепнещо тесто. Ако лепне, добавете още малко брашно.

Тестото се разточва с дебелина около 1 см, като отново се набрашнява. След това изрязвате с формички и нареждате бисквитките в тава, покрита с хартия за печене. Ако нямате форми, изрежете кръгчета с чаша. Може да разточете цялото тесто наведнъж, но аз предпочитам да разточвам с ръце по-малко количество.

Дървените форми се набрашняват леко, вътре се слага сместа, обръщат се и се удрят в плота. Празничните сладки излизат много лесно.

После с шпатула ги прехвърлям в тавата. Оставете повече място между великденските бисквити. Аз не го направих, големите се слепиха и загубиха малко формата си.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 °C за 15 - 20 минути. На по-големите великденски бисквити им трябваше повече време.

Вижте също как да си направите великденски курабии или любимия великденски козунак.

Източник:Вкусни рецепти с Валерия
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: