Начин на приготвяне
Печените чушки се обелват, почистват от дръжките и семките, след което се измиват. Разрязват се от едната страна, за да се разтвори чушката.
Картофите се измиват много добре, слагат се в тенджера със студена вода, прибавя се хималайска сол 1 ч.л. и се сваряват 20 мин. след завиране, след което се охлаждат със студена вода и се обелват. Нарязват се на кръгчета с дебелина 1 см.
Домашното бадемово сирене се натрошава на едро в отделна купа.
Тавата, в която ще се пече постната запеканка, се намазва с олио.
Нареждат се половината от печените чушки.
Отгоре се слагат половината от нарязаните на кръгчета картофи.
Прибавя се натрошеното домашно бадемово сирене.
Поръсват се с половината от подправките и хималайска сол, след което се нареждат останалата половина от нарязаните на кръгчета картофи и се поръсват с другата половина от подправките и хималайската сол.
Най-отгоре се нареждат останалите чушки и се намазват с олио.
Печем веган запеканката с чушки и картофи 40 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор.
Открийте още кулинарни вдъхновения от света на веган кулинарията. Изпробвайте постна запеканка с гъби и картофи или нещо по-леко като веган диетична запеканка