Печени картофи с чушки

Печени картофи с чушки
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пъстро, много ароматно и двойно по-вкусно от очакваното - ето това е нашето предложение за обяд"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена + 1 бр. жълта
  • крема сирене - 150 г филаделфия
  • мащерка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете картофите. Без да ги белите ги нарежете на ветрило, но без да стигате до края.

Нарежете чушките на много тънки жулиени. Във всеки прорез намажете с филаделфията.

Наредете чушките като прескачате по един прорез. С четка намажете със зехтин. Сложете картофите в тава застлана с хартия и поръсете със сол и мащерка.

Печете картофите в загрята фурна на 180 градуса около 50 минути.

Печените картофи с чушки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: