Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с два вида шоколад

Бисквитена торта с два вида шоколад

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3023k6243
Бисквитена торта с два вида шоколад
Снимка: Вероника Михайлова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Ето как да си направите вкусна бисквитена торта с два вида шоколад."

Необходими Продукти

  • бисквити закуска - 1 пакет обикновени
  • бисквити закуска - 1 пакет какао
  • прясно мляко - 1 л за крема
  • прясно мляко - 1 ч.ч за бисквитите
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилова захар - 20 г
  • какао на прах - 60 г
  • захар - 200 г
  • млечен шоколад - 80 г
  • черен шоколад - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете първо крема за тортата. В тенджера на котлона загрейте млякото. Добавете в него захарта и ваниловата захар и разбъркайте. След това в купа разбийте яйцата с брашното и какаото, като към тях прибавете един черпак от млякото. Разбъркайте ги много добре, за да няма бучки.

Изсипете какаовата смес в млякото. Бъркайте докато не заври и не се сгъсти крема за тортата.

Пригответе си голяма тава, в която ще направите тортата. На дъното на тавата наредете един ред бисквити на какао, като ги топите предварително в прясно мляко.

Върху бисквитите нанесете крем и настържете от млечния и от черния шоколад. След това отново ред бисквити, но този път обикновени, а върху тях пак крем и настърган шоколад. Направете така още два реда, а най отгоре на тортата настържете всичкия останал млечен и черен шоколад.

Приберете готовата бисквитена торта в хладилника за поне два часа преди поднасяне. Да ви е сладко!

Вижте също как да си направите бисквитена торта с маскарпоне или вкусна бисквитена торта в чаши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: