Начин на приготвяне
Направете първо крема за тортата. В тенджера на котлона загрейте млякото. Добавете в него захарта и ваниловата захар и разбъркайте. След това в купа разбийте яйцата с брашното и какаото, като към тях прибавете един черпак от млякото. Разбъркайте ги много добре, за да няма бучки.
Изсипете какаовата смес в млякото. Бъркайте докато не заври и не се сгъсти крема за тортата.
Пригответе си голяма тава, в която ще направите тортата. На дъното на тавата наредете един ред бисквити на какао, като ги топите предварително в прясно мляко.
Върху бисквитите нанесете крем и настържете от млечния и от черния шоколад. След това отново ред бисквити, но този път обикновени, а върху тях пак крем и настърган шоколад. Направете така още два реда, а най отгоре на тортата настържете всичкия останал млечен и черен шоколад.
Приберете готовата бисквитена торта в хладилника за поне два часа преди поднасяне. Да ви е сладко!
Вижте също как да си направите бисквитена торта с маскарпоне или вкусна бисквитена торта в чаши.