Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи Мариета

Пълнени картофи Мариета

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пълнени картофи Мариета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. големи
  • месо - 150 г
  • бяло вино - 2 с.л.
  • бульон - 150 мл
  • брашно - 10 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 40 г
  • магданоз - 1 ч.л. ситно нарязан
  • черен пипер
  • оцет - няколко капки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете измитите картофи. Междувременно изпържете ситно нарязания лук в маслото, поръсвате брашното и запържете.

Залейте с бульона, виното, оцета, прибавете сол и черен пипер на вкус.

Оставете сместа на топло. Смелете месото и го запържете с магданоза в малко масло.

Отрежете капачетата на изпечените картофи, издълбайте възможно най-много сърцевина. Стрийте я с вилица и я смесете с месото и соса.

Напълнете картофите с получената смес, поставете отрязаните капачета и печете още малко във фурната. Поднесете картофите топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: