Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Крехко и ароматно агнешко бутче

Крехко и ароматно агнешко бутче

КрисиКриси
Чирак
70769279
Крехко и ароматно агнешко бутче
Снимка: Криси
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
220 мин.
Порции
8
"Крехко и ароматно агнешко бутче е дори по-вкусно, отколкото изглежда."

Необходими Продукти

  • агнешки бут - домашен около 5 кг
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 100 мл
  • джоджен
  • бира - 140 мл
  • вода - 140 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият бут се измива, нарязва на няколко части и осолява.

В олиото се добавят червен пипер, нарязания на дребно джоджен и черен пипер.

Хубаво се разбърква.

Месото се маже с приготвената марината с помощта на четка.

Оставя се да престои в хладилник 12-14 часа.

Слага се в подходяща тава, налива се водата и бирата, покрива се с фолио и капак и се пече за около 3, 5 часа на 180-200 °C.

Пече се агнешкото 90 мин, след което се обръща пече се за още около 90 мин.

Фолиото и капакът се махат и се запича от двете страни до златисто агнешкото за Гергьовден.

Крехко и ароматно агнешко бутче е дори по-вкусно, отколкото изглежда.

Вижте още кои са подправките за агнешко, с които месото разцъфва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: