Начин на приготвяне
Агнешкият бут се измива, нарязва на няколко части и осолява.
В олиото се добавят червен пипер, нарязания на дребно джоджен и черен пипер.
Хубаво се разбърква.
Месото се маже с приготвената марината с помощта на четка.
Оставя се да престои в хладилник 12-14 часа.
Слага се в подходяща тава, налива се водата и бирата, покрива се с фолио и капак и се пече за около 3, 5 часа на 180-200 °C.
Пече се агнешкото 90 мин, след което се обръща пече се за още около 90 мин.
Фолиото и капакът се махат и се запича от двете страни до златисто агнешкото за Гергьовден.
Крехко и ароматно агнешко бутче е дори по-вкусно, отколкото изглежда.
Вижте още кои са подправките за агнешко, с които месото разцъфва.