Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Ароматно агнешко краче на барбекю

Ароматно агнешко краче на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Ароматно агнешко краче на барбекю1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Пожелавам чудесен апетит с това ароматно агнешко краче на барбекю"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 2 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • розмарин - 6 стръкчета
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 с.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме барбекюто (на дървени въглища) за индиректно печене на умерена топлина. Слагаме тава за печене под грила на барбекюто, където ще се събира мазнина от печенето на агнешкото.

Оформяме агнешката плешка, като махаме ципи и жили. Правим дълбоки нарези навсякъде по месото.

Нарязваме скилидките чесън на половинки по дължина. Шпиковаме чесновите резенчета и розмарина навсякъде по тези дълбоки нарези на плешката.

Намазваме навсякъде със зехтина и наръсваме с черния пипер.

Поставяме приготвеното агнешко краче на скарата на барбекюто, над тавата.

Покриваме барбекюто и го печем за около час и половина за средно изпечено.

Ако харесваме да се по-изпечено, оставяме 15-20 минути повече да се пече.

От време на време намазваме агнешкото печено със зехтин.

След като вече сме изпекли плешката, покриваме я с фолио и я местим на топло място за десетина минути, за да се охлади малко.

Вече можем да нарежем готовото и ароматно агнешко краче на барбекю и можем да сервираме с гарнитура от задушени зеленчуци или печени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: