Начин на приготвяне
Чашата ми е от 200 мл
Фурмите се нарязват на дребно, заливат се с виното и се оставят така за десетина минути. След това тази смес се блендира заедно с мекото кокосово масло и като е готова, се поставя в дълбока купа.
Прибавят се останалите продукти, колата, бакпулвер, рожков, бяло брашно.
Готовата смес изсипваме в подходяща тава, намазана с масло. Отгоре подреждаме измити и нарязани кайсии и орехи.
Печем шоко сладкиша до суха клечка на 170 °C с вентилатор.
Поръсваме с какао или пудра захар!
Чудесен по-диетичен сладкиш. Ако сте любители на по-сладки десерти, добавете си три лъжици захар, мед или подсладите на вкус в сместа с фурмите.
Да ви е вкусно и сладко в моя сладкиш с червено вино и кайсии :)