Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците със захарта до побеляване и добавете настърганата лимонова кора и изцедения лимонов сок. Лъжица по лъжица добавете картофеното брашно и след това разбитите на сняг белтъци.
Прехвърлете сместа в квадратна тавичка, предварително намазнена и набрашнена. Изпечете в умерена фурна. Оставете да изстине и да престои една нощ.
На следващия ден нарежете на кубчета - около 45 бр. По желание може да изрежете различни форми, което ще направи сладките по-интересни, но броят им ще по-малък. Всяко разрежете на 2, слепете с крема и оваляйте в пудра захар.
За крема разбийте мекото масло и захарта, добавете ванилия и лъжица по лъжица шоколада, който предварително сте разтопили с 1-2 с.л. вода.