Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Чийзкейк»Чийзкейк с ягоди, рикота и маскарпоне

Чийзкейк с ягоди, рикота и маскарпоне

Чийзкейк с ягоди, рикота и маскарпоне7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Божествен чийзкейк с маскарпоне и рикота, който непременно трябва да опитате в сезона на ягодите."

Необходими Продукти

  • сирене маскарпоне - 450 г
  • сирене рикота - 150 г
  • обикновени бисквити - 200 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 250 г
  • ягоди - 100 г (пасирани)
  • За гарниране
  • сирене рикота - 100 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • пудра захар - 6 с.л
  • ягоди - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите в блендер и ги смесваме с разтопеното масло. Разбъркваме ги добре и ги изсипваме във форма за торта покрита с хартия за печене. Притискаме добре и заравняваме с помощта на чаша. Прибираме формата в хладилника за 30 минути да се изстуди.

Крема приготвяме като разбиваме маскарпонето и рикотата с миксер. Пасираме ягодите и ги прибавяме към сирената. Добавяме яйцата и захарта и отново разбиваме с миксера до хомогенност.

Изсипваме полученият крем върху блата от бисквити и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50 минути до златисто. Средата на чийзкейка трябва да остане подвижна, а краищата запечени.

След като чийзкейкът се изпече, не се вади веднага, а се оставя вътре при открехната врата за поне 30 минути. След като чийзкейка се охлади, можем да го сервираме като го гарнираме със сметанов крем с рикота и пресни ягоди за украса.

Кремът се приготвя като смесваме рикотата с пудрата захар. Разбиваме изстудената сметана с миксер и я добавяме към рикотата. Разбъркваме с шпатула до хомогенност. Сервираме чийзкейкът с ягоди и рикота като слагаме малко от крема върху парче чийзкейк и украсяваме с пресни ягоди. Кремът се съхранява покрит с фолио в хладилник.

Ако имате още ягоди под ръка, вижте също как да си направите ягодова панакота или любимата ягодова торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: