Бисквитена торта с печени блатове

Илияна_t
Илияна_t
Новак
16/11/2014
"Една по-различна бисквитена торта, в която ще се влюбите от първата хапка "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 408
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зaпочнете да разбивате жълтъците със захарта продължително, докато станат на пухкав крем. Добавете бавно пресятото брашно и лимоновата кора. По желание добавете малко коняк към сместа.

Разбийте белтъците на твърд сняг и съединете смесите. Сипете в неголяма форма, застлана с хартия за печене и намазнена. Сложете да се изпече до готовност в слаба фурна.

Готовият блат се охлаждат малко, но трябва да е леко топъл, докато го режете на 3-4 отделни блата.

Кремът за тортата се приготвя според указанията на опаковката на нишестето, а по желание може да сглобите тортата и с друг крем.

Отгоре украсата може да е от ядки или настърган шоколад.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар