Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Дипломатическа торта

Дипломатическа торта

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Дипломатическа торта1 / 2
21/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12 парчета
"Наистина ще се нуждаете от цялата си дипломатичност, за да успеете да измъкнете още едно парче от тази вкусна торта"

Необходими Продукти

  • шоколад - 130 г
  • масло - 70 г краве
  • пудра захар - 130 г
  • яйца - 4 бр.
  • оризово брашно - 3 ч.л.
  • бадеми - 50 г смлени
  • за крема
  • масло - 200 г краве
  • пудра захар - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • есенция - 2 ч.л. кафеена или шоколадова
  • шоколадови пръчици - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива с пудрата захар, добавя се настъргания шоколад и се разбърква. При непрекъснато разбиване се добавят един по един жълтъците. Към сместа внимателно се добавят и разбитите на твърд сняг белтъци.

Финално се добавят леко оризовото брашно и смлените бадеми. Прехвърлете в намаслена тавичка и изпечете в умерена фурна.

За крема се разбива леко затопленото масло с пудрата захар и се добавят жълтъците с есенцията, като отново добре се разбива.

Разпределете студения крем върху леко топлия блат или обратното - студеният блат се намазва с леко топлия крем. Покрийте с шоколадови пръчици или настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: