Шведски пастет от дроб

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
22/11/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 445
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистения дроб на по-големи парчета и го смелете със сланината в машинка за месо. Изпържете нарязания на ситно лук в масло до пожълтяване.

След като изстине, прибавете го към дроба, заедно с нарязаните на ситно сардини, разбърканите със сметаната яйца и брашното. Подправете сместа и леко я посолете.

Продълговата форма за печене се намазва с масло, слага се на дъното фолио. Прехвърлете сместа вътре и печете на водна баня в слаба фурна около 90 минути.

Оставете пастета да изстине във формата, потопете я в гореща вода, обърнете пастета. Нарежете го и украсете с ябълки и боровинки по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар