Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Шведски пастет от дроб

Шведски пастет от дроб

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Шведски пастет от дроб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г
  • сметана - 250 г
  • сланина - 250 г
  • лук - 3 глави
  • масло - 50 г
  • риба - 1 малка консерва
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • брашно - 3 с.л. пълни
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • ябълки - за украса
  • боровинки - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистения дроб на по-големи парчета и го смелете със сланината в машинка за месо. Изпържете нарязания на ситно лук в масло до пожълтяване.

След като изстине, прибавете го към дроба, заедно с нарязаните на ситно сардини, разбърканите със сметаната яйца и брашното. Подправете сместа и леко я посолете.

Продълговата форма за печене се намазва с масло, слага се на дъното фолио. Прехвърлете сместа вътре и печете на водна баня в слаба фурна около 90 минути.

Оставете пастета да изстине във формата, потопете я в гореща вода, обърнете пастета. Нарежете го и украсете с ябълки и боровинки по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: