Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Италиански кюфтенца

Италиански кюфтенца

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Италиански кюфтенца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8-10 бр.
"Колко и вино и ракия да си приготвите за тази кюфтенца, няма да сгрешите"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г телешка
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка счукан
  • галета - 40 г
  • риган - 1 ч.л.
  • маслини - 40 г ситно нарязани черни
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с настъргания лук, чесъна, галетата, маслините и ригана, магданоза.

Подправете на вкус със сол и черен пипер. Оформете малки кюфтенца, които се изпържват горещото олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Няма нищо италианско.
Ако няма яйце ще се разпаднат.
Без набухвател /сода или друг/ остават
сплескани и не могат да са сочни.
26.05.2016 19:25
1
никнай
никнай
Полпета - няма нито една италианска в рецепта която да се слагат маслини в сместа.
Може да го наречеш всичко друго но не и "Италиански кюфтенца".
Неказвам че не добра рецепта а просто че наименованието е неправилно ....
05.02.2016 22:02
2
1
Деси Маринова
Деси Маринова
Получават много вкусни бейби кюфтенца. Пробвайте ги!
10.01.2016 20:36
2
1
Покажи всички подкоментари