Апетитни пълнени гъби

ЖивкоЖивкоНовак
29/11/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 445
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, внимателно махнете пънчетата и ги нарежете ситно. Запържете лука в маслото за 5 минути, добавете каймата и бъркайте, докато се раздроби и запържи. Добавете нарязаните пънчета и наденица - продължете пърженето още минута.

Разбъркайте с доматеното пюре и долейте 125 мл топла вода. След като кипне, намалете котлона и оставете 5 минути - да изври водата. Накрая плънката се сгъстява с галета и се прехвърля в купа да изстине. Овкусете плънката с подправки на вкус, като може да добавите щипка лют пипер.

Подредете шапките на гъбите в намазнена тава, напълнете всяка гъба с лъжичка от плънката и притиснете. Сложете да се изпекат в загрята на 210 градуса фурна. Поднесете пълнените гъби поръсени с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар