Начин на приготвяне
Чушките са пресни или замразени (бланширани), изчистени от семки и дръжки.
В долния край срязвам чушките около 1 см, отвътре посолявам. Омесвам каймата с ориза и пълня чушките, като оставям около 1-2 см празно място.
Напълнените чушки подреждам в тенджера, наливам доста вода, толкова че да се свари оризът и да остане бульон. Слагам малко сол. Варя на бавен огън за да се свари ориз и отвътре.
Прецеждам бульона, добавям му олиото, ако е малко течността доливам вода. В купа разбивам яйцата, оцета и киселото мляко, слагам брашното и разбърквам до еднородна смес.
Наливам към незаврелия бульон и бъркам на бавен огън докато се получи сос с желаната гъстота, овкусявам със сол на вкус и затварям плътно с капак, за да не хваща коричка. След като изстине сосът се сгъстява още.
Коментари