Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Апетитни пълнени патладжани

Апетитни пълнени патладжани

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7915k1k4k11
Апетитни пълнени патладжани
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
14/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Пълнени патладжани във веган вариант, които ще ви се усладят със сигурност"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр. средно големи
  • ориз - 100 г
  • лук - 1/2 малка глава
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • копър - няколко стръкчета
  • чесън - 1 скилидка
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и се разрязват на половина по дължина. Вътрешността на половинките се издълбава. Получилите се лодки се поръсват със сол и се оставят изправени около 15-30 минути, за да се отцедят от горчивия сок.

Издълбаното се нарязва на ситно, разбърква се със сол и също се оставя да се отцеди. През това време се нарязват лукът, чесънът, пиперката и морковът на ситно.

В съд на котлона се загрява олио и в него се запържват лукът и чесънът. След това към тях се добавят пиперката и морковът.

Патладжанът се измива от солта и издълбаното се прибавя при другите зеленчуци да се запържи. Оризът се измива и също се прибавя. Налива се малко вода и когато оризът е вече сварен, се добавят подправките и ситно нарязан копър.

Издълбаните патладжани се напълват със сместа и се слагат в тава на 180 градуса да се запекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Получило се е много добре, а предполагам е и много вкусно.
15.05.2016 13:00
К К
К К
Не си падам много по патладжаните, но плънката е страхотна!
14.05.2016 21:56
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И с тиквички и с патладжан става добре.
14.05.2016 14:15
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Харесва ми ястието,по принцип го приготвям с тиквички ,но и така е вкусно
14.05.2016 13:02