Начин на приготвяне
Внимателно издълбайте патладжанчетата с малка лъжичка и ги посолете обилно, след което ги обърнете с дъното нагоре и ги оставете да престоят поне половин час така.
Междувременно запържете ситно нарязаната глава лук и скилидки чесън. Добавете издълбаното от патладжаните, ситно нарязаните моркови и овкусете със сол и черен пипер.
Сложете и каймата и запържете до готовност. Прибавете чубрицата и разбъркайте.
Напълнете патладжаните с плънката, сложете в подходяща тавичка, добавете малко олио и вода, покрийте с фолио и печете около 40 минути на 160 градуса.
След което свалете фолиото, сложете кашкавал и запечете до разтапяне на кашкавала.
Поднесете с гарнитура или сос по избор, но да не забравите да поръсите със ситно нарязан свеж магданоз.
Да ви е сладко!
Източник: Илияна Икономова от Кулинарната мрежа
Апетитните пълнени патладжанчета с кайма и кашкавал са готови.