Начин на приготвяне
Разполовете чушките по дължина и внимателно ги почистете от семките. Посолете и оставете настрана, докато приготвите плънката.
Нарежете лука на полумесеци и задушете до омекване с малко олио. Прибавете гъбите, нарязани на филийки, и малко след това нарязаното на късчета свинско месо.
Гответе няколко минути почти до пълната готовност на месото. При нужда може да добавите малко вода, за да се задуши и омекне. Овкусете със сол и черен пипер.
Подредете пиперките в подходяща намазнена тава. Овкусете със сол и черен пипер, поставете по една филийка във всяка чушка, отгоре сложете от плънката и покрийте с още кашкавал.
Запечете пълнените чушки за няколко минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, за да се разтопи кашкавалът. Поднесете със сос или гарнитура по избор.
Апетитните пълнени чушки с късчета месо са готови.
Източник: Илияна Икономова от Кулинарна мрежа