Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Апетитни пълнени чушки с късчета месо

Апетитни пълнени чушки с късчета месо

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Гениалните неща са винаги такива - лесни за приготвяне и много вкусни"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 - 4 бр. червени и зелени по избор
  • лук - 2 глави
  • гъби - 200 г печурки
  • свинско месо - около 350 г плешко, може и телешко
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • кашкавал - 350 г нарядан на тънки филийки
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете чушките по дължина и внимателно ги почистете от семките. Посолете и оставете настрана, докато приготвите плънката.

Нарежете лука на полумесеци и задушете до омекване с малко олио. Прибавете гъбите, нарязани на филийки, и малко след това нарязаното на късчета свинско месо.

Гответе няколко минути почти до пълната готовност на месото. При нужда може да добавите малко вода, за да се задуши и омекне. Овкусете със сол и черен пипер.

Подредете пиперките в подходяща намазнена тава. Овкусете със сол и черен пипер, поставете по една филийка във всяка чушка, отгоре сложете от плънката и покрийте с още кашкавал.

Запечете пълнените чушки за няколко минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, за да се разтопи кашкавалът. Поднесете със сос или гарнитура по избор.

Апетитните пълнени чушки с късчета месо са готови.

Източник: Илияна Икономова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: