Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Пача чорба от свински крачета

Пача чорба от свински крачета

ВаняВаня
Новак
6241446
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Най-класическата и обичана от всички пача чорба, която има по-голям фен клуб, отколкото на футболните отбори от А група"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 3 бр.
  • прясно мляко - 600 мл.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к. л.
  • за запръжка
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • за овкусяване при поднасяне
  • червен пипер - лют или чили
  • чесън - няколко скилидки
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте крачетата. Залейте със 2 литра студена вода и варете, докато месото се отдели от кокала (около 90 минути, ако е нужно долейте още вода).

Извадете крачетата да изстинат и прецедете бульона в друга тенджера. Обезкостете крачетата и върнете месото в прецедения бульон. Посолете на вкус със сол и черен пипер.

Сварете прясното мляко и го прибавете към бульона. Щом заври, отстранете от огъня. Запържете в олиото червения пипер и го сипете в чорбата.

Поднесете пачата гореща, поръсена със лют червен пипер, счукан чесън и оцет на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
43
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това пък прясно мляко от къде го измислихте?

Лично аз я готвя така:
В 5 литрова тенджера под налягане се слагат почистени:
4- крачета
2-уши
10- зърна черен пипер
2-зърна бахар
1- дафинов лист
1-глава чесън (белен)
1- глава кромид лук (белен)
2- чаени лъжици сол
3 -супени лъжици соев сос
100 мл. вино

Залива се със студена вода.
Като заври, огъня се намаля и така ври 1 час. Следва обезкостяване, бульона се прецежда, чесъна и лукът се пюрират. Всичко се смесва.
Поднася се с марината от счукан чесън и оцет........ другото е история!
24.10.2024 22:44
7
Анонимен
Анонимен
Направих палата,като спазих точно рецепта.Да, вкусна е ,но стана смесица от пача с чорба на шкембе.С ракия вьрви добре.
23.03.2024 18:00
Анонимен
Анонимен
Това с прясното мляко и запръжката е рецепта на шкембе чорба.
10.11.2023 17:12
9
2
Анонимен
Анонимен
На пачата НЕ се слага прясно мляко и НЕ се прави запръжка!
08.02.2022 19:04
16
2
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Търся си хубава рецепта за пача и се спрях на тази за момента. Направи ми впечатление, че в продуктите има доста прясно мляко, от което пачата ще стане мътна и бяла, а не бистра, както на заглавната снимка. Не съответства просто никак.
14.08.2019 17:53
12
2
Людмил
Людмил
Това наистина стана стана много добро Блсгодаря за което
25.11.2016 22:14
14