Пирог с лук

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пирог с лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 шипка
  • масло - 1 пакетче
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • за плънката
  • лук - 1 кг
  • масло - 125 г или непълна чаша олио
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от пресятото брашно, маслото, киселото мляко и солта. Оформете го на топка и го оставете да престои в хладилник 3 часа, увито с кърпа.

Разточете охладеното тесто на кръг, с който трябва да покриете дъното и стените на подходяща тава, като тестото трябва да излиза от стените.

За плънката нарежете лука на кръгчета и го задушете в мазнина с малко сол. Оставете да се охлади и го смесете с разбитите яйца, сметана с подправките.

Излейте плънката върху тестото и сложете пирога да се изпече в загряна умерена фурна за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: