Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете меко тесто. Оставете да втаса, докато удвои обема си.
Нарежете месото на малки кубчета. Запържете свинското в мазнина до златисто.
Към тях добавете нарязания на полумесеци лук. След като омекне, добавете подправките и разбъркайте добре.
Разделете тестото на две части (едната да е по-голяма от другата). Разточете голямата част тесто на кора, по-голяма от тавата, в която ще печете (моята беше 36 см).
Намаслете тавата и разстелете кората. Изсипете плънката и я разпределете по цялата кора. Разточете другата кора и покрийте плънката.
Внимателно загърнете стърчащите краища и надупчете с вилица.
Оставете да втаса за 30 минути и намажете с яйце, разбито с малко олио. Печете на 200 градуса около 35 минути.
Извадете пирога от фурната, напръскайте с малко студена вода и покрийте с чиста кърпа.
Свинското с лук в тесто е готово.