Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Пирог с праз лук и месо

Пирог с праз лук и месо

NikolNikol
Чирак
5518190144
Пирог с праз лук и месо
Снимка: Nikol
1 / 2
28/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Този пирог с праз лук и телешко месо може да поднесете както за закуска, така и за лека вечеря, която, сигурни сме, ще се понрави на гостите ви"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 бр. (жълтък)
  • вода - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • телешко месо - 300 г от буркан( може и с шунка)
  • праз - 2 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • черен пипер - 1 к.л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се замесва с маслото, жълтъка, сол и вода. Омесва се средно твърдо тесто, което се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути. Празът се нарязва на шайби, месото на кубчета или се накъсва (то е предварително сварено).

В голям тиган се сгорещява олио и се запържват до позлатяване. Сместа се подправя с черен пипер и сол на вкус.

Дъното на кръгла форма се покрива с хартия за печене. Тестото се разтопява върху набрашнена повърхност и се слага във формата, като отстрани се оставя ръб. Плънката от праза и месото (шунката) се разпределя върху тестото.

Яйцата се разбиват с прясното мляко (200мл.). Подправят се със сол и черен пипер и се изливат върху плънката. Пече се на 180 градуса около 50 минути. Преди да се разреже се оставя леко да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: