Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Аламинути»Най-вкусната пица Аламинут

Най-вкусната пица Аламинут

Най-вкусната пица Аламинут
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Една наистина изключително бърза и вкусна пица приготвена от тънки филийки хляб и богата плънка, по стара българска рецепта. Много оригинална идея, браво на Веселина Константинова!"

Необходими Продукти

  • хляб - тънки филии 10 - 12 бр.
  • олио - за намазване на тавата
  • маргарин - 100 г.
  • лютеница - 5 - 6 с.л.
  • колбас - 200 г.
  • царевица - сладка 3 - 4 с.л.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • грах - от консерва 3 - 4 с.л.
  • гъби - 1 бурканче мариновани
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете дъното на тавата с олиото. Подредете филиите. Намажете ги с маргарин, а след това с лютеница.

Наредете колбаса, гъбите, нарязаните на колелца кисели краставички. Добавете граха и царевицата и запечете аламинута до златисто.

Преди да извадите тавата, поръсете пицата с настърган кашкавал и запечете още 2-3 минути.

Най-вкусната пица Аламинут е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#180375
Потребител#180375
Опитах, но без грах,а отгоре поръсих с подправка за пица. Стана вкусно.
03.12.2016 18:36
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Всяка фурна има своите особености - 180-200 градуса е добре.
13.06.2016 05:45
2
Красимир
Красимир
На колко градуса трябва да е фурната... ?
12.06.2016 23:32
Monika Ivanova
Monika Ivanova
най-обичам така да изчиствам хладилника и да довършвам хляба вкъщи
11.04.2016 17:26
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Ако ви е останал по-сух хляб, тук е момента да го използвате. Става много лесно и вкусно!
05.02.2016 09:07
4