Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Една наистина изключително бърза и вкусна пица приготвена от тънки филийки хляб и богата плънка, по стара българска рецепта. Много оригинална идея, браво на Веселина Константинова!"
хляб - тънки филии 10 - 12 бр.олио - за намазване на таватамаргарин - 100 г.лютеница - 5 - 6 с.л.колбас - 200 г.царевица - сладка 3 - 4 с.л.кисели краставички - 3 - 4 бр.грах - от консерва 3 - 4 с.л.гъби - 1 бурканче маринованикашкавал - за поръсване* мерки и количества
Начин на приготвяне Намажете дъното на тавата с олиото. Подредете филиите. Намажете ги с маргарин, а след това с лютеница.
Наредете колбаса, гъбите, нарязаните на колелца кисели краставички . Добавете граха и царевицата и запечете аламинута до златисто.
Преди да извадите тавата, поръсете пицата с настърган кашкавал и запечете още 2-3 минути.
Най-вкусната пица Аламинут е готова.
Коментари