Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Унгарски картофени кюфтета (Potato latkes)

Унгарски картофени кюфтета (Potato latkes)

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Унгарски картофени кюфтета (Potato latkes)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"И да не забравите - тези страхотни картофени кюфтета са най-вкусни с ябълков сос"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. големи
  • сметана - 1/2 ч.ч. заквасена
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги настържете на по-едро ренде. Сложете ги в гевгир и оставете да се отцедят от излишната течност, като ги посмачкате с ръце.

След това ги разбъркайте със заквасена сметана, сол на вкус и жълтъците от яйцата. Оставете течността от картофите да се отдели, след това я декантирайте и запазете нишестето.

Разбъркайте го към картофите отново и добавете внимателно разбитите на сняг белтъци. Сипвайте от сместа с помощта на лъжица върху намазнен тиган и изпържете картофените кюфтета от двете страни. Пекат се около 3 минути от всяка страна, докато добият приятен и златист загар.

Отцеждайте ги върху кухненска хартия. Обикновени тези кюфтенца се поднасят с традиционен ябълков сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.2
51
41
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

:D
:D
Да декантираш вино-да
но да декантираш ядене :о !!!
wtf!!!
21.01.2015 16:14
Боби
Боби
Декантирайте ли?!?
19.12.2014 15:13