Начин на приготвяне
Обелете картофите, измийте ги и ги настържете на по-едро ренде. Сложете ги в гевгир и оставете да се отцедят от излишната течност, като ги посмачкате с ръце.
След това ги разбъркайте със заквасена сметана, сол на вкус и жълтъците от яйцата. Оставете течността от картофите да се отдели, след това я декантирайте и запазете нишестето.
Разбъркайте го към картофите отново и добавете внимателно разбитите на сняг белтъци. Сипвайте от сместа с помощта на лъжица върху намазнен тиган и изпържете картофените кюфтета от двете страни. Пекат се около 3 минути от всяка страна, докато добият приятен и златист загар.
Отцеждайте ги върху кухненска хартия. Обикновени тези кюфтенца се поднасят с традиционен ябълков сос.
Коментари
но да декантираш ядене :о !!!
wtf!!!