Вкусни гюзлеми

ГериГериНовак
28/12/2014
"Една обичана рецепта оживява под сръчните ръце на домакинята и изпълва кухнята с аромата на прясно изпечени гюзлеми Да ви е сладко!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 027
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го сипете в купа. Направете кладенче и в него сипете захарта, солта, оцета, олиото и топлата водата. Прибавете маята.

Разбъркайте до получаването на гъста и лепкава топка, която се извада върху набрашнена повърхност и се омесва до получаването на меко и еластично тесто.

Оставете го да престои покрито около 30 минути на топло Разделете го на 10-тина топки.

Всяка топка се разточва на тънка кора. Намажете корите с олио, поръсете всяка със сирене и завийте от 4-те страни, за да се получи квадрат.

Намажете гюзлемите от едната страна с разтопено масло и ги поставете да се пекат на сача. Малко преди да се обърнат, се намазват от горната страна и чак тогава се обръщат и се изпичат и от нея.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mariana
Mariana
24.07.2016 15:34
Случайно да останаха малко? За един преател питаме :)
0
0